SPIL OG HYGGE

Nu er december måned skudt godt igang og rundt omkring i familierne. For mange er december måned også fyldt med masser af aktiviteter og arrangementer i skoler, børnehaver, sportsklubber familier. Altsammen super hyggeligt men man kan også bliver helt forpustet. Jeg forsøger selv hver dag, at tage en stund hvor jeg sætter mobilen på pause få en god kop kaffe og være fuldt tilstede og gerne sammen med min yngste datter, der stadig borg hjemme. Et aktivt valg – også selvom jeg tænker at  der liiiiiige er noget jeg skal ordne.

De gode stunder hvor man er fuldt tilstede og “kun” har hinanden for øje, er vigtige for at udvikle et positivt og givende samspil mellem mennesker. Vi er sociale væsner, er har brug for at vide, at vi er værdifulde for hinanden.  For små børn, er dette tætte nærvær helt afgørende for hjernens udvikling, da vi netop gennem positive samspil udvikler en tæt tilknytning til hinanden som mennesker.

Et helt konkret forslag til at holde fast i et godt og positivt samspil er f.eks. når man som familie forsøge at finde en god stund til at spille og lege sammen. Det kan være et spil UNO, vendespil eller ludo. Eller det kan være når man sammen bygge lego, læser en bog eller laver mad sammen i køkkenet.

Generelt er analoge spil noget, der kan samle os omkring en hyggestund. Udover at det er hyggeligt, så er der masser af social læring i at spille. Man skiftes til tur, måske skal der samarbejdes og der skal tages hensyn til hinanden. Igennem spil hjælper vi børn med at udvikle deres sprog og begreber og netop det at spille sammen, giver mulighed for masser af gode snakke. Da mine børn var små havde vi en “spillekasse” i stuen. Så når vi kom hjem fra børnehave, skole og arbejde, så var lidt hyggemad og et spil en rigtig god måde at lande dagen på og få en snak om de oplevelser hver især havde fået. Og 15-20 minutter er en fin tidslængde, hvor vi som familier fik startet eftermiddagen og aftenen på en god måde.

Det kræver, at man finder en god rytme og en vane omkring det at “lande” i familien efter en arbejdsdag. Men et bevidst valg er helt klart givende – både for store og små.

🙂  Alice Darville

Mor leger med sit barn
Scroll til toppen

få 15 procent på din første ordre

Tilmed dig mit nyhedsbrev og jeg kvitterer med STOR TAK og en god rabat. 

Ring til Alice Darville på:

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.